SMYKKEPLEJE

BRUG OG OPBEVARING

Line Rossau Jewellery anbefaler at du tager dine smykker af inden sengetid, håndvask, bade og krævende fysisk arbejde, som sport, rengøring og havearbejde etc., da alt dette vil medføre et unødvendigt slid på dine smykker.

GULD- OG SØLVOVERFLADER

Guld og sølv er formbare ædelmetaller. Med tiden vil de altid få patina, som kun er med til at forskønne smykket og fortælle dets historie. Det er dog muligt at polere et smykke op, hvis dette ønskes.

SØLV

Sølv vil altid anløbe og/eller oxidere med tiden. Dette er uundgåeligt og en naturlig proces, og dermed ikke en reklamation For at bevare den lyse overflade, anbefaler vi, at når du ikke bruger dit sølvsmykke, opbevarer det i en lukket plast el stofpose, for at lukke af for ilten. 

FORGYLDNING

Forgyldning er en overfladebehandling. Det er altså en guldbelægning, som også vil blive slidt med tiden. Det er muligt at få dit smykke genforgyldt. Det anbefaler vi, at du får gjort en gang om året. 

 

Pris for genforgyldning af mindre smykker (ringe + små ørestikkere): 200,-

Pris for genforgyldning af større smykker (armbånd + halskæder): 300,-

Pris for genforgyldning af smykker med perler, som skal tages af inden behandlingen: 400,- 

OXIDERING

Oxidering er en overfladebehandling som fremskynder den naturlige oxideringsproces, som sker med sølv, især når man ikke bruger sit smykke i en periode. Man oxiderer smykket for at få det til at fremstå mørkt gråt eller helt sort. Det er kun sølv, som kan oxidere (også forgyldte sølvsmykker). Oxidering vil med daglig brug blive slidt af på udsatte steder, hvorimod det vil forblive mørkt i huller, riller og andre fordybninger i smykket, som ikke er udsat for hudkontakt. Ønsker du en genoxidering af dit smykke, er det muligt. 

 

Pris for genoxidering af smykke: 100,-

RHODINERING

Rhodinering er en overfladebehandling, som man primært giver hvidguldssmykker for at give hvidguldet en mere hvid farve. Rhodinering er en stærk overfladebehandling, men vil også over tid blive slidt af og smykket vil fremstå mere gråt. Rhodinering kan også være sort. Det er muligt at genrhodinere smykket.

 

Pris for genrhodinering af mindre smykker (ringe + små ørestikkere): 200,-

Pris for genrhodinering af større smykker (armbånd + halskæder): 300,-

Pris for genrhodinering af smykker med perler, som skal tages af inden behandlingen: 400,-

DIAMANTER

Diamanter er efter sigende jordens hårdeste ædelsten. Dette er også korrekt, men en diamant skal stadig behandles med omhu for at undgå at de går i stykker. Undgå stød direkte på diamanten og andet der trykker på diamantens fatning, da dette kan medføre skader på stenen. Vi anbefaler også at du får tilset dine smykker isat diamanter en gang årligt, både for at få dem renset, og for at se om fatningen stadig har godt fat om diamanten. Har diamanten mistet sin glans, så trænger den nok til en rensning. Kontakt os, eller bland selv lunkent vand med opvaskemiddel og skrub forsigtigt med en blød tandbørste. Dette vil fjerne det værste skidt og fedt fra diamanten, og den vil skinne fint igen.

ÆDELSTEN

Ædelsten skal behandles med omhu og vil med tiden, modsat diamanten, kunne se mere mat ud, da overfladen kan blive slidt. Undgå hårde direkte stød på ædelstenen og andet der trykker på ædelstenens fatning, da dette kan skade stenen. Ydermere, undgå krævende fysisk arbejde, som sport, rengøring og havearbejde etc., da alt dette vil medføre et unødvendigt slid på ædelstenen(e).Vi anbefaler også at du får tilset dine smykker isat ædelsten en gang årligt, både for at få dem renset, og for at se om fatningen stadig har godt fat om stenen.

PERLER

Perler er naturens små mirakler. De er vokset frem i en østers under havet. Perler tåler ikke hårde stød, parfume, cremer, sæbe og andre kemikalier. Alt dette vil medføre at perlen mister sin glans og måske endda går i stykker. Perler kan godt lide vand, og kan godt tåle at blive overhældt med vand engang imellem for at bevare sin fugt. 

RENS AF SMYKKER

Vi anbefaler at du får renset dine smykker 1-2 gange årligt, da der sætter sig en masse skidt og fedt på smykket, som vil få det til at se slidt ud. Kontakt os, og vi renser gerne dine smykker for dig. Første gang er gratis. Efterfølgende koster det 50,- pr rens.

© 2020 by Line Rossau Jewellery